Lasercrafts Blog
Lees het laatste nieuws!

 

Frezen multiplex

Veel gebruikt en een goede bekende, multiplex is echt een veelzijdig materiaal geschikt voor vele toepassingen en wordt steeds populairder in meubels, en is in wezen een plaatmateriaal wat bestaat uit vele dunne lagen van een massief hout meestal berk of spar. Er zijn ook gevallen waarin er houtoliemengsels gebruikt zijn. Hier richten we ons op berken multiplex.

Berkentriplex is gemaakt van dun gesneden hout uit berken en ureum-formaldehyde lijm, die de waterbestendigheid versterkt, het heeft een mooie kopse kant. Hardhouttriplex wordt gekenmerkt door zijn uitstekende sterkte , stijfheid en weerstand tegen krimp. Het wordt samengevoegd in dunne lagen of stroken van hout, elke laag weer dwars in een oneven aantal lagen, zodat de twee tegenover nerven altijd in dezelfde richting lopen. Het heeft een hoge planaire afschuifsterkte en slagvastheid , waardoor het bijzonder geschikt voor zware vloer en wand structuren , maar ook meubels . Berkentriplex heeft uitstekende oppervlaktehardheid , alsmede een groet slijtvastheid

Er zijn veel verschillende soorten triplex , met verschillende kwaliteiten en sterke punten. Er zijn opties voor interne of externe gebruik die zijn gemaakt en bedekt met verschillende lijmen en afwerkingen, waardoor er echt verschillende afwerkingen en gebruiksscenario's mogelijk zijn.

Over het algemeen is de plaatmaat 2440 x 1220mm, standaard diktes 3,6,9,12,15,18,21 en 24mm.

Opendesk Meubels zijn meestal gemaakt uit standaard diktes berken multiplex (18mm maar soms 9 of 15mm).

Open Desk

Heeft U een Idee Voor een Artikel? Laat het Ons Weten.

Over Lasercrafts

Wij maken uw idee. Uw persoonlijke fabriek sinds 2009.

Abonneren Nieuwsbrief

4-6 keer per jaar nieuws!
Please wait