Lasercrafts Blog
Lees het laatste nieuws!

De laser brandt een deel weg van het materiaal wanneer het snijdt. Dit staat bekend als de laser zaagsnede of kerf en varieert van 0.08mm - 0.45mm afhankelijk van het materiaaltype en andere  factoren.

Alle gebieden in uw ontwerp waar snijlijnen dichter dan 0,5mm samenkomen kunnen geheel wegbranden. Smaller dan 1mm is waarschijnlijk te fragiel en in sommige gevallen kan het materiaal vervormen tijdens het snijden. Als richtlijn, raden we aan dat minimale snij breedtes niet kleiner zijn dan de overeenkomstige halve dikte van het materiaal. Bijvoorbeeld, bij het snijden van 3mm acrylaat, is het beter om niet smaller dan 1,5 mm te gaan.

We kunnen smaller gaan, maar dit kan de stukken zeer fragiel maken, die niet geschikt zijn voor uw toepassing. We zullen u adviseren als de tekening snijlijn toleranties heeft die te klein zijn, maar wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld als de componenten niet sterk genoeg blijken te zijn.

De kerf wordt bepaald door de eigenschappen van het materiaal en de dikte ervan. Maar ook andere factoren hebben invloed op hoeveel de laser wegneemt. De brandpuntsafstand van de lens, druk van de perslucht hebben beiden ook invloed. Kerf breedte kan zelfs variëren op hetzelfde stuk van het materiaal, of snijden van een rechte lijn of kromme lijn of lasersnijden in de X- of Y-richting.

 

Heeft U een Idee Voor een Artikel? Laat het Ons Weten.

Over Lasercrafts

Wij maken uw idee. Uw persoonlijke fabriek sinds 2009.

Abonneren Nieuwsbrief

4-6 keer per jaar nieuws!
Please wait