Lasercrafts Blog
Lees het laatste nieuws!

De laser brandt een deel weg van het materiaal wanneer het snijdt. Dit staat bekend als de laser zaagsnede of kerf en varieert van 0.08mm - 0.45mm afhankelijk van het materiaaltype en andere  factoren.

Alle gebieden in uw ontwerp waar snijlijnen dichter dan 0,5mm samenkomen kunnen geheel wegbranden. Smaller dan 1mm is waarschijnlijk te fragiel en in sommige gevallen kan het materiaal vervormen tijdens het snijden. Als richtlijn, raden we aan dat minimale snij breedtes niet kleiner zijn dan de overeenkomstige halve dikte van het materiaal. Bijvoorbeeld, bij het snijden van 3mm acrylaat, is het beter om niet smaller dan 1,5 mm te gaan.

We kunnen smaller gaan, maar dit kan de stukken zeer fragiel maken, die niet geschikt zijn voor uw toepassing. We zullen u adviseren als de tekening snijlijn toleranties heeft die te klein zijn, maar wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld als de componenten niet sterk genoeg blijken te zijn.

De kerf wordt bepaald door de eigenschappen van het materiaal en de dikte ervan. Maar ook andere factoren hebben invloed op hoeveel de laser wegneemt. De brandpuntsafstand van de lens, druk van de perslucht hebben beiden ook invloed. Kerf breedte kan zelfs variëren op hetzelfde stuk van het materiaal, of snijden van een rechte lijn of kromme lijn of lasersnijden in de X- of Y-richting.

 

lasergraveren metaal

Lasermarkeren of lasergraveren van metaal is een duurzame manier om vele metaalsoorten te markeren. Verschillende processen worden gebruikt, afhankelijk van het soort metaal dat wordt gegraveerd

Als het metaal is voorbehandeld of gecoat zal de laser deze top coating weggraveren om het metaal hieronder zichtbaar te maken. Verschillend behandelde metalen zullen verschillende effecten opleveren.

Het graveren van blank metaal zal met de C02 laser een niet-optimaal resultaat geven. In dit geval gebruiken we de markeermethode . Een laag van markeermateriaal wordt op het metaal gespoten. Als de laser in contact komt met het poeder zal dit een permanente zwarte markering opleveren.

Belangrijkste voordelen van lasergraveren van metaal:

  • Zeer hoge resolutie graveren tot maximaal 1000 x 600mm.
  • Graveren van zelf aangeleverde produkten
  • Machine kan voorwerpen met een hoogte van 330mm graveren.

Kunnen Alle Metalen Gegraveerd Worden?

Bijna alle metalen kunnen worden gegraveerd, RVS, aluminium en messing worden echter het meest toegepast. Elk metaal heeft zijn unieke eigenschappen met betrekking tot het graveren. 

 

lasersnijden acrylaat cake topper

We zijn hierin duidelijk naar onze klanten. We weten dat we niet de goedkoopste zijn in de markt - en we pretenderen dat ook niet te zijn. Maar we bieden wel een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding... Dit klinkt misschien onlogisch. Het gezegde "je krijgt waar je voor betaald" geldt zowel voor lasersnijden en lasergraveren als voor een restaurant of een nieuwe auto. Dus wat krijg je als je besluit om van onze diensten gebruik te maken i.p.v. onze concurrenten?

1) Expertise - Wij hebben veel ervaring en knowhow, wat betekent dat wij u kunnen begeleiden en ervoor zorgen dat met behulp van de juiste materialen voor de klus een top resultaat wordt gehaald. We hebben verhalen van klanten die ergens goedkoper terecht konden, maar bij ons terug kwamen omdat het resultaat niet precies was wat ze in gedachten hadden. 2) Betrouwbaarheid - Onze machines werken de klok rond, zodat bestellingen van onze klanten altijd op tijd klaar zijn. Minder betalen kan nu een paar euro besparen, maar als je nog steeds drie dagen later dan verwacht het werk terug krijgt, kan dat eindigen met een vertraging voor het hele project. En we weten allemaal dat vertragingen niet goedkoop zijn.   3) Nieuwste technologie - We hebben onlangs 40.000 euro geïnvesteerd in de allerbeste machines die onze industrie te bieden heeft. Onze CO2 lasers werken efficiënter en nauwkeuriger op lastige materialen zoals koper en messing. Als u voor ons kiest, bent u verzekerd van het beste van het beste.   4) Creatief denken - Soms is de oplossing die u nodig heeft voor uw project is niet zo duidelijk. Onze creatieve aanpak samen met technische vaardigheid betekent dat wij u kunnen helpen uw doelen te bereiken met opties waar u misschien nog niet aan gedacht heeft.

 

lasergraveren labels, lasersnijden labels

Rowmark multi-color materiaal wordt normaal gesproken alleen gebruikt voor labels. Het is een meerlaags materiaal van twee kleuren en meestal we alleen tekst graveren door de bovenste laag op de onderlaag bloot . Het getoonde materiaal is een zwart op geel , maar het is beschikbaar in veel verschillende kleurcombinaties.

Rowmark Website

Heeft U een Idee Voor een Artikel? Laat het Ons Weten.

Over Lasercrafts

Wij maken uw idee. Uw persoonlijke fabriek sinds 2009.

Abonneren Nieuwsbrief

4-6 keer per jaar nieuws!
Please wait